• Dimnikarska služba
  • Koristne informacije
  • O podjetju
  • Aktualno_a
  • Prvi pregled
  • Storitve

Dimnikarske storitve izvajamo na območju občin: Kranjska Gora, Jesenice, Žirovnica, Radovljica, Bled, Gorje, Bohinj, Naklo, Tržič, Kranj, Preddvor, Jezersko, Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Vodice, Medvode, Škofja Loka, Mengeš, Komenda in Trzin.

Novice

9. december, 2016
pixel
ZASTRUPITVE Z OGLJIKOVIM MONOKSIDOM (CO) - kratki napotki
Ministrstvo za okolje in prostor objavilo pojasnila v zvezi z zaščito pred zastrupitvami z ogljikovim monoksidom

 

Pravilnik o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav iz leta 2013 določa zahteve za vgradnjo  kurilnih naprav. Pri tem se sklicuje tudi na tehnično smernico SZPV 407.

 

Za kurilne naprave na tekoče in plinasto gorivo je predpisano, da se v bivalne prostore ne smejo več vgrajevati na način, da bi bile odvisne od zraka v prostoru. Za plinske kurilne naprave to pomeni, da morajo biti vgrajene v izvedbi Cx (po CEN/TR 1749).

 

Strokovno usposobljena dimnikarska družba uporabnikom nudi ustrezne nasvete tudi v zvezi z nameščanjem javljalnika ogljikovega monoksida (CO). Pri tem velja poudariti, da je javljalnik CO zgolj in samo sekundarni varnostni ukrep, ki nikakor ne nadomesti tehničnih zahtev in obveznih dimnikarskih storitev.

 

Najprej je treba preveriti, ali kurilna naprava v bivalnem prostoru obratuje odvisno od zraka v prostoru ali ne. To lahko povprašate tudi dimnikarja ob rednih storitvah.

 

Nevarnosti z zastrupitvijo je mogoče preprečiti s pravilno vgradnjo novih ali ustrezno rekonstrukcijo obstoječih kurilnih in dimovodnih naprav. V ta namen se je že pred izvedbo del dobro posvetovati z dimnikarsko družbo - predhodno mnenje. Po končanih delih pa je obvezno treba opraviti prvi pregled. Takrat se preveri izpolnjevanje zahtev. V kolikor zahteve niso izpolnjene, le te mora odpraviti izvajalsko podjetje, ki je vgradnjo izvedlo.

 

Več informacij tudi na spletnih straneh Ministrstva za okolje in prostor, na tej povezavi.

 1.1.2020 | ARHIV
Uporabnike dimnikarskih storitev obveÄ‚„Ă„…Ä‚‹‡Ă„‚„Ă„Ä…¤amo, da je podjetje Dimnikarstvo Dovrtel, d.o.o. s 1.1.2020 zaradi reorganizacije prenehalo opravljati dimnikarske storitve. Dimnikarske storitve v prihodnje je mogoĂ„‚„Ă„Ä…¤e nadalje na tem naslovu urejati v podjetju DOVRTEL SISTEMI d.o.o., ...
11.3.2018 | ARHIV
Dimnikarstvo Dovrtel, d.o.o. je ponosni sponzor zmagovalne ekipe ženskega košarkarskega kluba Triglav Kranj.
06.07.2017 | ARHIV
Obveščamo vas, da imamo v podjetju v obdobju med 10.07.2017 in 04.09.2017 kolektivni dopust.
10.03.2017 | ARHIV
Podjetje je uvedlo SMS opomnik
18.02.2017 | ARHIV
V kolikor želite, da na vaših kurilnih napravah storitve opravlja naše podjetje, izpolnite izjavo o izbiri izvajalca in nam jo posredujte.

     

Sprememba termina

DIS web

Predpisi

 

      Nujna pomoč

                         

 

 

 

 

  

Nazaj na domačo stran EUR-Lex

 

CEN

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzor ekipe:ŽKK Triglav

 

 

 Izboljšanje kakovosti zraka