• Dimnikarska služba_a
  • Koristne informacije
  • O podjetju
  • Aktualno
  • Prvi pregled
  • Storitve

Dimnikarske storitve izvajamo na območju občin: Kranjska Gora, Jesenice, Žirovnica, Radovljica, Bled, Gorje, Bohinj, Naklo, Tržič, Kranj, Preddvor, Jezersko, Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Vodice, Medvode, Škofja Loka, Mengeš, Komenda in Trzin.

Simboli sreče

 
 
 
Dimnikar

Simbol dimnikarja ponazarja komunikacijo z bitji »od zgoraj« ter ljudem prinaša mir, zdravje, spokojnost ter ljubezen. Ker je povezan z ognjem in ognjiščem je nekdaj predstavljalo središče doma, kjer je plapolal večni ogenj. Še večjo srečo pa prinaša dimnikar z »lojtro«.

 

 

 

Gumb

Legenda pravi, če srečate dimnikarja, ki ima na suknjiču 13 gumbov se morate prijeti za gumb in ga zavrteti, saj vam bo prineslo srečo. Lahko pa si tudi kaj zaželite in želja se vam bo izpolnila.

 

 

 

Štiriperesna deteljica

Štiriperesna deteljica tistemu, ki jo ima pri sebi prinaša srečo in uspeh, hkrati pa odganja zle sile in pred njimi varuje ljudi in živali.

 

 

 

Mušnica 

Mušnica je povezana z različnimi nadnaravnimi bitji, katera lahko prebivajo pod njenim klobukom. Če ljudje z njimi lepo ravnajo se zadržujejo kot hišni duhovi in ljudem prinašajo srečo ter jim pomagajo pri delu. Je tudi simbol dolgega življenja.

 

 

 

Podkev

Po vsem svetu znana podkev, katero uporabljajo za podkovanje konjev prinaša srečo, varnost ter zdravje. Podarjeno podkev je treba vedno sprejeti, najdeno pa pobrati, nato pa jo morate pritrditi zunaj hiše. Če jo boste pritrdili v obliki U vam bo negativna energija odtekala ven, če pa bosta krajca gledala navzdol vas bo varovala pred demoni, čarovnicami ter škrati. Ker je iz železa simbolizira tudi čvrstost, plodnost in rodovitnost.

 

 

 

Prašiček

Simbol za prašiča predstavlja radovednost, blagostanje in bogastvo. Prav tako s svojo simpatično okroglo obliko ponazarja obilje, rodovitnost ter dobro življenje.11.3.2018 | ARHIV
Dimnikarstvo Dovrtel, d.o.o. je ponosni sponzor zmagovalne ekipe ženskega košarkarskega kluba Triglav Kranj.
06.07.2017 | ARHIV
Obveščamo vas, da imamo v podjetju v obdobju med 10.07.2017 in 04.09.2017 kolektivni dopust.
10.03.2017 | ARHIV
Podjetje je uvedlo SMS opomnik
18.02.2017 | ARHIV
V kolikor želite, da na vaših kurilnih napravah storitve opravlja naše podjetje, izpolnite izjavo o izbiri izvajalca in nam jo posredujte.
9.12.2016 | ARHIV
Ministrstvo za okolje in prostor objavilo pojasnila v zvezi z zaščito pred zastrupitvami z ogljikovim monoksidom

     

Sprememba termina

DIS web

Predpisi

 

      Nujna pomoč

                         

 

 

 

 

  

Nazaj na domačo stran EUR-Lex

 

CEN

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzor ekipe:ŽKK Triglav

 

 

 Izboljšanje kakovosti zraka