• Dimnikarska služba
  • Koristne informacije
  • O podjetju
  • Aktualno
  • Prvi pregled
  • Storitve_a

Dimnikarske storitve izvajamo na območju občin: Kranjska Gora, Jesenice, Žirovnica, Radovljica, Bled, Gorje, Bohinj, Naklo, Tržič, Kranj, Preddvor, Jezersko, Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Vodice, Medvode, Škofja Loka, Mengeš, Komenda in Trzin.

Predhodno mnenje

 

OPIS STORITVE

 

Predhodno mnenje je storitev, namenjena uporabnikom, ki se odločate za priključitev oziroma vgradnjo peči na obstoječo dimovodno napravo, t.j. takšno, ki je že v stavbi. Prav tako pa je predhodno mnenje namenjeno  uporabnikom, ki boste rekonstruirali, obnovili ali vgradili novo dimovodno napravo.

 

Predhodno mnenje uporabniku pomaga že v procesu izbire in nakupa kurilne in/ali naprave, zato je ključnega pomena, da si ga pridobite še pred nakupom naprav. Zaradi napačne odločitve pri nakupu kurilne naprave se lahko zgodi kar veliko napak, zato vam pravilna izbira kurilne naprave lahko prihrani veliko stroškov in neprijetnosti. Na drugi strani pa je nepravilna rekonstrukcija ali vgradnja dimovodne naprave izjemno tvegano ravnanje, saj vpliva na varnost prebivalcev in same stavbe. Izdelava predhodnega mnenja ne sodi med obvezne storitve javne dimnikarske službe.

 

V predhodnem mnenju izvajalec dimnikarske službe navede rezultate preverjanja tehničnih pogojev za priključitev/vgradnjo kurilne naprave ter opozori na ključne varnostne in tehnične elemente. Predhodno mnenje bodočemu lastniku in izbranemu izvajalcu vgradnje kurilne in/ali dimovodne naprave posreduje informacijo o tem, na kaj vse je potrebno biti ob vgradnji še posebej pozoren. 

 

S predhodnim mnenjem uporabniki dobite tudi informacijo, ali je obstoječa dimovodna naprava sploh primerna za priključitev zaželene kurilne naprave. Stare in dotrajane dimovodne naprave je v posameznih primerih potrebno obnoviti, prav tako pa je potrebno upoštevati tudi, da nove kurilne naprave (novejša tehnologija) zahtevajo drugačne dimovodne naprave. Prav tako pa pridobite informacija o pogojih za vgradnjo nove ali rekonstrukcijo stare dimovodne naprave.

 

Namen predhodnega mnenja je preprečiti morebitne napačne odločitve ob nakupu kurilne naprave ter zagotoviti pravilnost vgradnje. Po končani vgradnji je potrebno opraviti prvi pregled, s katerim se preveri pravilnost vgradnje in ustreznost vzpostavitve pogojev za varno delovanje kurilne naprave. Z upoštevanjem informacij, pridobljenih v predhodnem mnenju, si lahko prihranite precej nepotrebnih naknadnih posegov, številne stroške in neprijetnosti.

 

Predhodno mnenje je namenjeno tudi uporabnikom, ki se odločate za vnovični zagon stare kurilne naprave, ki že dalj časa ni v uporabi. Po daljšem mirovanju namreč obstoji tveganje, da dimovodna naprava ni več v takšnem stanju, da bi zagotavljala varno delovanje kurilne naprave.

 

Če se odločate za nakup ali vgradnjo kurilne in/ali dimovodne naprave vam priporočamo, da se za te storitve obrnete na pooblaščenega in usposobljenega izvajalca del, ki po končanih delih predloži tudi dokazila in ostalo potrebno dokumentacijo (izjava o lastnostih, izjava o pravilni izvedbi del). Vsakršno vgradnjo v lastni režiji vam zaradi varnostnih razlogov resnično odsvetujemo. Svetujemo vam, da se po pridobitvi predhodnega mnenja obrnete na pooblaščenega izvajalca del, ki je ob vgradnji dolžan upoštevati relevantne tehnične predpise, standarde in navodila za vgradnjo.

 

 

Dodatne informacije na voljo na:

e-pošta: tehnika(at)dimnikarstvo.si

 

 

Simon Dovrtel

 11.3.2018 | ARHIV
Dimnikarstvo Dovrtel, d.o.o. je ponosni sponzor zmagovalne ekipe ženskega košarkarskega kluba Triglav Kranj.
06.07.2017 | ARHIV
Obveščamo vas, da imamo v podjetju v obdobju med 10.07.2017 in 04.09.2017 kolektivni dopust.
10.03.2017 | ARHIV
Podjetje je uvedlo SMS opomnik
18.02.2017 | ARHIV
V kolikor želite, da na vaših kurilnih napravah storitve opravlja naše podjetje, izpolnite izjavo o izbiri izvajalca in nam jo posredujte.
9.12.2016 | ARHIV
Ministrstvo za okolje in prostor objavilo pojasnila v zvezi z zaščito pred zastrupitvami z ogljikovim monoksidom

     

Sprememba termina

DIS web

Predpisi

 

      Nujna pomoč

                         

 

 

 

 

  

Nazaj na domačo stran EUR-Lex

 

CEN

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzor ekipe:ŽKK Triglav

 

 

 Izboljšanje kakovosti zraka